Brombærkage på hvide bønner

Brombærkage på hvide bønner

Syndig og sund på samme tid – denne lækre kage er bagt på forkogte hvide kidneybønner og mandelmel, så spring bare ud i det med god samvittighed. Heldigvis kan disse bønner jo tilberedes på kort tid – så kagen kan også sagtens bages impulsivt.
Opskriften er udviklet af  Line Toftkjær Baltzer

Det skal du bruge

2dl. Toftkær ’Forkogte hvide kidneybønner’ 70 g. Toftkær ’Mandelmel’ 2 æg 1 tsk. vaniljepulver 1 tsk. bagepulver 1 nip salt 15 stk. stenfrie dadler 1 pakke brombær 2 spsk. kokosolie

Sådan gør du

1) Start med at tænde ovnen på 175 g. varmluft 2) Bland alle ingredienser (på nær brombær) sammen i en blender, til massen er ensartet 3) Smør en form med koksolie (jeg brugte en på 20x30 cm) 4) Hæld massen i formen, og stik dine brombær ned i dejen 5) Drys med lidt hakkede mandler på toppen 6) Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. til den er let gylden 7) Lad kagen køle af inden servering

0