Brunkager

Brunkager

Et tvist på den velkendte julesmåkage ”brunkager” – som absolut er den klassiske variant værdig. Prøv selv – men pas på, de holder ikke længe, så godt smager de!

Udviklet af: Sarah Agerkvist

Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 5-8 min.

Det skal du bruge

Dadelrulle med julekrydderier 4 spsk. kokosolie 1 tsk. honning 100 g. havregryn Nip salt Lidt vand

Sådan gør du

Blend havregryn til mel. Skær dadelrullen i mindre stykker og kom det i minihakkeren sammen med havremelet. Kør indtil dadelrullen er blendet fint sammen med havremelet. Tilsæt kokosolie, honning og salt og blend til en ensartet masse. Kom lidt vand i for at få en lidt mere klistret og sammenhængende masse. Rul ud på bordet med en smule mel. Vær opmærksom på at "dejen" er klistret og kan have svært ved at slippe bordet. Men det skal den. Rul tyndt ud, maks. 0,5 cm. og udstik småkagerne med en rund udstikker med en diameter på omkring 2-4 cm. Placér småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5-8 min. Lad dem afkøle, så de bliver faste i det.