Chia alamande med kanelkompot

Chia alamande med kanelkompot

Lækkert alternativ til den traditionelle risalamande.

Opskriften er udviklet af Josefine Jørgensen.

Antal

4 portioner

Det skal du bruge

4 dl havremælk (eller alternativ - havren bidrager dog med lidt sødme)  
6 spsk. chiafrø 
 1 spsk. kokosmel 
 1 tsk. kokos palmesukker 
 1 vanillestang 
 50 g mandler  Kanel kompot: 300 g frosne bær (her brombær og hindbær)  
1,5 spsk. Easis Perfect Sød 
 1,5 tsk. kanelpulver 

Sådan gør du

Vend chiafrø, kokosmel, kokossukker, en udskrabet vanillestang og mælk sammen i en skål. Rør det godt sammen, så alle vanillekorn bliver rørt ud i det resterende. Sæt i køleskabet med låg på i mindst et døgns tid - gerne med et par omrøringer undervejs. Når den ønskede konsistens er opnået, kan mandlerne hakkes groft og vendes i chialamanden Lad det atter stå i køleskabet med låg på, mens kanelkompotten laves. Den kan også sagtens stå endnu en nat i køleskabet med mandler tilsat; der vil fortsat være knas tilstede Kanelkompot: Bring de frosne bær i kog i en kasserolle med omrøring undervejs for at mindske bærklumper Når kompotten er ensartet, tilsmages med kanel og sødedråber Rør det godt sammen og hæld den færdige kompot i et glas med låg, der kan opbevares i køleskabet Spis den kold eller lun oven på chialamanden sammen med lidt skyr, ekstra kokos- og mandelknas samt et drys kanel

Produkter i denne opskrift

0