Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne er den lækreste vegetar udgave af den klassiske chili con carne, fyldt med masser af smag – og grøntsager. Tilsæt mørk chokolade og du giver retten et ekstra eksklusivt pift.  Det bedste af det hele: Her er en ret der bare står og passer sig selv, så du kan hygge dig med noget andet.

Opskriften er udviklet af Malene Kristensen.

Antal

4 personer

Det skal du bruge

200 g kidneybønnemix 1 dl grønne linser 1 spsk. rapsolie til stegning 1 spsk. balsamico eddike 1 mellemstort løg 2 gulerødder 2 spsk. majs 1 dåse flåede tomater 1 spsk. tomatpuré 1 chili (efter smag og behag) 1 tsk. paprika ½ tsk. spidskommen ½ tsk. stødt koriander 1 tsk. cayenne peber 10 g mørk chokolade (70-80%) Salt og peber 1/2 avokado Tortillachips Creme fraiche

Sådan gør du

Kog bønner og linser efter anmærkningen Snit løg, chili og hvidløg og svits det af i en gryde til løgene er klare Skræl og riv gulerødderne. Tilsæt dem i gryden sammen med majs og tomatpuré Tilsæt krydderierne og lad det stege i 2-3 min. Tilsæt balsamico og de flåede tomater. Lad retten simre til bønnerne og linserne er kogt færdige Tilsæt bønner og linser til gryden og lad dem simre med i ca. 15 min. Tilsæt til sidst den mørke chokolade og smag til med salt og peber. Server med avokado, tortillachips og creme fraiche

0