Cookies med havregryn, poppet quinoa og abrikoser

Cookies med havregryn, poppet quinoa og abrikoser

Udviklet af: Line Skytte

Antal

10 stk

Det skal du bruge

2,5 dl mandler 1,5 dl fine havregryn 2 dl hvedemel 1,5 dl poppet quinoa 3 spsk kakaonibs 3 spsk chiafrø 15 tørrede abrikoser 1 dl brun farin – eller kokos palmesukker 2 tsk bagepulver 1 tsk kanel 1/2 tsk fint salt 2 tsk vanillesukker 1,5 dl lys sirup 1,2 dl smeltet kokosolie 1 dl sojamælk (andre mælkeprodukter kan også anvendes)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader. Blend halvdelen af havregrynene i en sammen blender med mandlerne og til mandlerne er finthakkede. Hak abrikoserne og bland dem med en skefuld mel. Det forhindrer dem i at klumpe, når de bliver blandet i dejen. I en stor skål, bland hakkede mandler/havregryn, havregryn, poppet quinoa kakaonibs, chiafrø, mel, brun farin, bagepulver, kanel, vanilje sukker og salt. I en mellemstor skål, bland smeltet kokosolie, sojamælk og sirup. Hæld den våde blanding oveni den tørre blanding og vend derefter abrikoserne i. Dejen skal være som en meget tyk brøddej, hvis den er for tør og svær at samle, put da 1 spsk eller mere sojamælk i. Gør hænderne våde og tag en lille håndfuld dej og rul det til en kugle, læg på en bageplade med bagepapir og tryk den lidt flad. Læg småkager med ca. 3cm mellemrum. Bag i ca. 18 minutter eller til de er gyldne ved 175 grader og varm luft. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned på pladen i ca. 5 minutter og derefter i 10 minutter på en rist.

0