Falafelpandekager med tahindressing

Falafelpandekager med tahindressing

Nytænkning af den traditionelle falafel hér i pandekageform – tilbehøret kan du variere som du vil. Velbekomme!

Opskriften er udviklet af Line Skytte

Antal

8 stk.

Det skal du bruge

TAHINDRESSING: 1 spsk limesaft 2 spsk tahin 1/2 dl vand (mere hvis man vil have dressingen mere flydende) Salt og peber FALAFELPANDEKAGER: 175g Toftkær forkogte kikærter 1 spsk grøntsagsboullion 2 medium rødløg 1 spsk citronsaft 2 spsk olie 1 dl vand 1 tsk bagepulver 6 spsk mel 1 tsk spidskommen Salt og peber Olie til at stege pandekagerne

Sådan gør du

Tahindressing: Bland alle ingredienserne i et rengjort syltetøjsglas. Ryst dem godt sammen. Smag til med salt og peber. Falafelpandekager: Kog kikærterne sammen med bouillonen i rigeligt vand i 15 minutter. Hæld vandet fra og blend dem til en ensartet masse i en blender. Riv løgene på et rivejern. Tilsæt løgene og i de øvrige våde ingredienser i kikærtemassen. Blend til det er en ensartet masse. Tilsæt derefter de tørre ingredienser og blend igen til det er en ensartet masse. Smag til med salt og peber. Varm en pande med olie på middelvarme. Læg et stor skefuld kikærtemasse på panden og tryk den lidt flad. Der kan være cirka 4 pandekager på en pande. Bag evt. på to pander så du sparer tid. Bag pandekagerne i ca. 10 minutter på hvor side. Server med tahindressing og salat. Her er det forskelligt kål, bladselleri og asparges skåret fint på en foodprocessor.

Tip

Kan også bages i ovn – husk da at pensle dem undervejs og forsøg dig frem med bagetiden.