Kerneboller

Kerneboller

Tilberedningstid: 90 min.

 

Antal

12-14 stk.

Det skal du bruge

1 pose Toftkær Kernebolle-Mix, Økologisk & Glutenfri 6 dl vand 1 pk gær 4 dl glutenfrit mel (vi anbefaler: 1 dl quinoa-, 3 dl boghvedemel) eller alm. hvedemel 2 dl glutenfri fuldkornsmel af eget valg (vi anbefaler: Fuldkornsris- og/el. glutenfrit havremel) kan erstattes af alm. fuldkornsmel 3,5 tsk. fint salt 3 æg

Sådan gør du

Sæt Kernebolle-Mix, gær og vand i blød i 1 time forinden bagningen (hvis du ikke har så meget tid, kan du nøjes med 30 min.). Ælt iblødsætningen sammen med mel, salt og æg til den er smidig og elastisk – ca. 3 min på en røremaskine. Vælges alm. mel, rør da ca. 8-10 min. Form dejen til boller og lad dem efterhæve 1 time. Bag bollerne ved 180 grader alm. ovn i 20 min. for glutenfrie / 25-30 min. for alm. hvedemel.