Kiks med hjemmelavet dadelkaramel og chokolade

Kiks med hjemmelavet dadelkaramel og chokolade

Elsker du søde hjemmelavede sager, så er der her en opskrift du bare MÅ prøve. Kiks med hjemmelavet dadelkaramel og chokolade. Kiksene tager ingen tid at lave OG smager himmelsk.

Opskriften er udviklet af Sarah Agerkvist.

 

Det skal du bruge

Bund

  • 35 g mandelmel
  • 20 g havregryn
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Lidt salt

Karamel

  • 5 dadler (udstenet)
  • 1 tsk. peanutbutter
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. honning
  • Lidt salt
  • Evt. lidt vand

Chokolade-overtræk

  • Mørk chokolade efter behov

 

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til bunden
  • Fordel massen på en bageplade i ca. ½ – 1 cm. højde
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter
  • Lad bunden stå et øjeblik, og udstik herefter med en rund udstikker. Lav en lille fordybning i hver kiks med en ske
  • Stil på køl, mens du laver dadelkaramellen
  • Blend alle ingredienserne til dadelkaramellen til en ensartet masse
  • Fordel dadelkaramellen på hver kiks i de små fordybninger, og stil på køl igen ca. 20 minutter.
  • Når dadelkaramellen er blevet fast, smelter du chokoladen og overtrækker kiksene

Antal

10 stk.

Tip

Serveres gerne med luftig flødeskum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt som pyntes med lidt kakaonibs. 

Produkter i denne opskrift

0