Kikse-bar med dadelkaramel og chokolade

Kikse-bar med dadelkaramel og chokolade

Ved første øjekast ser det måske en lille smule besværligt ud, men lad dig ikke snyde …Max. 20 minutter + køletid – og du har den lækreste, sprøde snack.

Opskriften er udviklet af Sarah Agerkvist.

 

Det skal du bruge

Bund

  • 35 g mandelmel
  • 20 g havregryn/speltflager
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Lidt salt

Karamel

  • 5 dadler
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Lidt salt
  • Evt. lidt vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til bunden
  • Fordel massen på en bageplade i ca. ½ – 1 cm. højde
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter
  • Lad bunden køle lidt af, inden du skærer den ud i aflange barer.
  • Stil på køl, mens du laver karamellen
  • Blend alle ingredienserne til karamellen til en ensartet masse
  • Fordel et lag karamel på kiksebunden, og stil på køl igen
  • Overtræk med chokolade

Tip

Serveres gerne med luftig flødeskum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt som pyntes med lidt kakaonibs. 

Produkter i denne opskrift

0