Raw lemon cheesecake

Raw lemon cheesecake

Cheesecake er bare lækkert. Udskifter du den traditionelle kiksebund med en skøn dadelbund med smag af rom, så er det endnu mere lækkert. Ja faktisk uimodståeligt …  Du har virkelig noget at glæde dig til med denne raw lemon cheesecake.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

100 g dadelmasse med smag af rom Til fyldet skal du bruge: 100 g sukker
 1 dl piskefløde 
1 stk. citron, saft og skal (økologisk) 
2 stk. husblas Til din lemoncurd skal du bruge: 1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
 60 g rørsukker 
35 g smør 
1 stk. past. æg
 1 stk. husblas

Sådan gør du

Forbered 4 små kageringe ved at beklæde dem indvendigt med kageplast. Husk at den kageplast du bruger skal være høj nok til at gå op over kanten på kageringen. Sæt ringene på et plastik skærebrædt eller i et fad, så du kan flytte dem direkte på køl senere. Rul et stykke af dadelmassen ud på et plastic skærebrædt og stik bunde ud med en udstikker på samme diameter som bageringene. (Du kan også bruge en af bageringene til at stikke dessertrullen ud med). Læg en udstukket bund i hver af de 4 kageringe – vær opmærksom på at bunden skal slutte helt tæt ved ringen – tryk evt. bundene på plads så de ligger som de skal. Sådan laver du fyldet: Fyld en lille skål med koldt vand og udblød husblas heri i min. 10 minutter indtil husblassen er blød. Rør friskost og sukker sammen i en stor skål, og hæld derefter fløden i lidt ad gangen imens du pisker i blandingen. Tilsæt saft og skal af citronen og pisk igen. Pres væden ud af husblassen og hæld 3 spsk kogende vand over mens du rører rundt. Rør 2 spsk. af flødeblandingen i husblassen. Pisk indtil massen er ensartet. Hæld herefter husblasblandingen tilbage i flødeblandingen, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen. Hæld oste/flødeblandingen over kiksebunden, dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig. Sådan laver du lemoncurd: (laves først når cheesecaken har sat sig) 
Pres saften og riv skallen fra citronen i en skål. Tilsæt sukker og smør. Hæld blandingen i en metalskål og varm den op over vandbad under konstant omrøring indtil sukkeret er opløst. Tilsæt det pastauriserede æg og kog videre ved svag varme, indil massen er tyknet. Hæld blandingen over i en anden skål og lad den køle af kortvarigt. Fyld en lille skål med koldt vand og udblød 1 blad husblas heri i min. 10 min. indtil husblassen er blød. Pres overskydende væde af husblassen og hæld ½ dl kogende vand over husblassen rør rundt indtil det hele er opløst. Rør 2 spsk. lemoncurd i husblassen, 1 skefuld ad gangen og rør rundt. Herefter hældes husblasblandingen i lemoncurden, og der røres rundt indtil blandingen er ensartet. Lad lemoncurden køle en anelse af inden du hælder den over cheesecaken. Hæld lemoncurden over cheesecaken og stil cheesecaken tilbage på køl indtil lemoncurden er stivnet. Tag kagerne ud af køleskabet, fjern kageringen og kageplasten forsigtigt. Pynt evt, med friske bær og/eller spiselige blomster umiddelbart inden servering

Produkter i denne opskrift

0