Macarons med gojibær

Macarons med gojibær

Line Toftkjær Baltzer (@ByBaltzer)

December 2018

Antal

Ca. 15-20 stk.

Det skal du bruge

MACARONS 100 g. Toftkær mandelmel 150 g. flormelis 75 g. æggehvider 1 knsp. Salt 50 g. sukker Frugtfarve efter eget valg HVID CHOKOLADEMASSE ½ dl. Piskefløde 100 g. hvid chokolade 50 g. smør En håndfuld Toftkær gojibær

Sådan gør du

Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til du får en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt din valgte frugtfarve – et par dråber ad gangen. Og vend til sidst forsigtigt mandelmel og flormelis i. Massen må ikke være så tyk at den laver toppe, men heller ikke så tynd at den flyder. Sæt en klat med – sætter den toppe rører du blot lidt mere i massen. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl, og sprøjt ud i ca. 30-40 små cirkler (ca. 2 cm.) på bagepapir. TIP: sæt en lille klat dej i hvert hjørne under dit bagepapir, så det ikke ’flyver’ ind i dine kager i varmluftovnen Slå bagepladen i bordet, for at fjerne luftbobler – prik evt. synlige luftbobler med en lille nål for en HELT blank overflade Lad kagerne ’tørre’ ved stuetemperatur i ca. 30-60 min. – de danner nærmest en hinde! Varm ovnen til 180 grader varmluft. Sæt pladerne ind i den varme ovn, og skru straks ned til 140 grader. Bag kagerne i ca. 12-15 min. og lad dem afkøle på pladerne. CREME: Giv fløden et hurtigt opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden til den smelter og rør herefter smørret i. Blend dine gojibær til små stykker/fint støv og tilsæt til sidst i din creme. Lad cremen afkøle og fyld på sprøjtepose – sprøjt herefter et jævnt lag creme ud i dine macarons, og saml dem.

Tip

Er kagerne svære at flytte fra bagepapiret, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke – så løsner de sig.