Nøddecreme med hampefrø

Nøddecreme med hampefrø

Denne nøddecreme er uimodståelig!

Nøddecremen er lavet på sprøde hasselnødder og hampefrø i en skøn symfoni med kakao, vanilje og dadel.

Den smager helt fantastisk på en lun bolle eller som topping på din favorit cookie.

Opskriften er udviklet af Sarah Agerkvist.

Antal

1 lille glas

Det skal du bruge

4 dl hasselnødder
 3/4 spsk. hampefrø
 2 spsk. kakao
 1- 1 1/2 tsk. vanilje (ren vaniljepulver eller vanilje essens)
 1 1/2 dadel

Sådan gør du

Rist hasselnødder og hampefrø i ovnen ved omkring 160 grader, indtil de har en gylden/brun farve og lugter en smule "brændt” (hasselnødderne skal have en smule mere end hampefrøene) Lad nødderne og hampefrøene køle af Kog lidt vand og hæld det over dine dadler og lad det stå, mens du nulrer skallen af hasselnødderne (det gør ikke noget, der er lidt skal tilbage) Kom hasselnødderne og hampefrøene i en minihakker og kør i ca. 5 minutter. Hasselnødderne og hampefrøene udskiller olie, så de danner en lækker, blød creme Hæld vandet fra dadlerne, og skær dem ud i små stykker Tilsæt dadler, kakao og vanilje i nøddecremen, og kør indtil du får en tykkere creme Kom det hele i et glas, der opbevares på køl

Produkter i denne opskrift

0