One pot med forkogte linser, sorte bønner og grøntsager

One pot med forkogte linser, sorte bønner og grøntsager

Årstidens grøntsager i skøn symfoni med forkogte bønner & linser – denne lækre ret kan være klar til dig og dine på ganske kort tid. Prøv selv!

Opskriften er udviklet af Line Skytte

Antal

4 personer

Det skal du bruge

100g Toftkær forkogte sorte bønner 100g Toftkær forkogte grønne linser 4 dl grøntsagsbouillon 2 spsk. olie 2 gulerødder 2 persillerod 2 porrer ½ knoldselleri 1 dåse (500 ml) tomatpasta 50ml vand 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. eddike 1 tsk. tørret koriander 1 tsk. spidskommen 1 spsk. tørgær Groft salt Friskkværnet peber 1 dl hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Kom linserne og de sorte bønner i en gryde med kogende bouillon og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Flæk porrene og rens dem. Skær dem i skiver. Skræl resten af grøntsagerne og skær dem i ca. 1cm x 1cm stykker. Svits gulerødder, persillerod, porrer og knoldselleri i olien i ca. 10 min ved middelvarme. Vend grønsagerne i de kogte linser og tilsæt tomat pasta, vand, gærflager, eddike og krydderier. Smag til med salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 9 min. Rør af og til. Drys med persille og hampfrø.

0