ONEPOT med sorte bønner, hvide kidneybønner, sprøde grøntsager og tomatsovs

ONEPOT med sorte bønner, hvide kidneybønner, sprøde grøntsager og tomatsovs

Den lækreste ONEpot, som heldigvis giver en stor portion. Er der en rest tilovers til dag 2, pift den da op med ris.

Opskriften er udviklet af Emma Bisgaard Laursen

Antal

Stor portion til 4 pers.

Det skal du bruge

2 løg 2 fed hvidløg 150 champignon 2 spsk. olivenolie 1 pore 1 squash 2 friske tomater 3 gulerødder 1 grøntsagsboullion 0,5 dl vand 1 dåse flådede tomater 200 gram forkogte sorte bønner fra Toftkær 200 gram forkogte hvide kidney bønner fra Toftkær Salt og peber 250 ml madlavningsfløde Krydderier såsom chili flakes, timian, basilikum PYNT: frisk basilikum, flagesalt, creme fraiche

Sådan gør du

Svits hakket løg og hvidløg i olivenolie, i en gryde. Tilsæt champignon og hakket porrer. Skær squash og gulerødder i grove tern, og tilsæt dem Skær de friske tomater og tilsæt dem. Kom grøntsagsboullion og vand i, når grøntsagerne er blevet en smule bløde. Tilsæt flåede tomater og smag til med krydderier. Lad det koge sammen. Tilsæt dernæst sorte bønner og hvide kidney bønner. Smag til med krydderier igen. Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge ind. Server med creme fraiche og ristet brød. Pynt med frisk basilikum.

Tip

Retten smager som en chili sin carne, og kan sagtens spise med og uden ris.

0