Pad Thai med kylling og grøntsager

Pad Thai med kylling og grøntsager

Udviklet af: Anne Søndergaard

Antal

2 personer

Det skal du bruge

Ca. 100g Pad thai risnudler 1 kyllingebryst i små stykker 1 løg 1 fed hvidløg 1 gulerod 1/4 spidskål 1 bakke bønnespirer 2 forårsløg 2 spsk. neutral olie 1 spsk. fiske sauce 1 spsk. teriyaki sauce (eller soja) 1 spsk. tamarind paste 1 spsk. Toftkær kokospalme-sukker 2 dl hønsebouillon 1 æg Tilbehør: Peanuts, tørret chili, bønnespirer, Toftkær ristet kokos, lime og forårsløg til pynt.

Sådan gør du

Læg nudlerne i blød i varmt vand, de skal udblødes - ikke koges. Lad dem ligge mens du forbereder de resterende ingredienser. Skær kyllingen i små tern, snit løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden i lange tynde strimler, skær kålen fint, evt. på et mandolinjern, skyl bønnespirerne og hak forårsløgene. Varm olien op i en varm wok, steg løg og hvidløg. Tilføj fiske sauce, kokospalme-sukker, tamarind paste og hønsebouillon, lad saucen simre. Steg kyllingestykkerne i saucen. Tilføj nudler, gulerod, spidskål, bønnespirer og forårsløg. Steg til alle ingredienserne er tilberedt, ca. 5 minutter. Skub ingredienserne til siden i wokken, slå ægget ud og lav scrambled eggs i den anden side. Vend det hele sammen. Når nudlerne er helt bløde, er retten klar. Smag retten til og server den med hakkede peanuts, tørret chili, ristet kokos og lime både. Pynt også med friske bønnespirer og forårsløg.