Quinoa tortillas med pulled chicken

Quinoa tortillas med pulled chicken

Hjemmelavet quinoa tortillas med pulled chicken, grønt, tahin dressing og syltede rødløg. Så bliver bliver det næsten ikke bedre.

Opskriften er udviklet af Line Toftkjær Baltzer.

Det skal du bruge:

Tortillas:

  • 2 dl quinoa
  • 2 dl vand
  • ½ spsk. salt

Pulled chicken:

  • 2 store kyllingebryster
  • 1 glas salsa (medium)
  • 2-4 spsk. kokos palmesukker

Grønt:

  • ¼ agurk
  • 2 tomater
  • 1 avocado
  • 1 håndfuld frisk koriander

Tahin dressing:

  • 2 spsk. tahin
  • 1 dl vand
  • Saften fra en citron
  • 1 fed hvidløg

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 3 spsk. sukker
  • Peberkorn

 

Sådan gør du:

Tortillas:

  • Skyl quinoaen – og sæt den i blød i vand, natten over
  • Næste dag: Kom quinoaen i en blender med vand og salt
  • Blend til tortilla/quinoa dejen er hvid og lind, lad den herefter hvile i ca. 10 minutter
  • Kom en skefuld dej på en medium varm pande med lidt fedtstof, fordel dejen til formen af en tortilla. Steg på begge sider og afkøl på en rist

Pulled chicken:

  • Kog kyllingebrysterne med en smule salt til de er møre
  • Pil kyllingebrysterne i små stykker og vend i salsa, salt og peber
  • Anret kyllingen i et fad og drys kokos palmesukker over i et fint lag
  • Tilbered kyllingen i ovnen i 15 minutter ved 175 grader

Grønt:

  • Skær agurk, tomat og avocado i små tern
  • Anret dine tortillas, fyld dem med pulled chicken og grøntsager, og top med koriander

Tahin dressing:
Pisk tahin med vand, citronsaft og presset hvidløg – smag til med salt

Syltede rødløg:
kog vand, eddike og sukker med peberkorn, og hæld det 
 over de fint snittede rødløg. Stil på køl.

Antal

2 personer

Produkter i denne opskrift

0