Hindbærsnitte med chia marmelade

Hindbærsnitte med chia marmelade

Hvem elsker ikke en lækker hindbærsnitte? Leder du efter et sundere alternativ, så kan løsningen være lige her.

På den lækreste mandel og havregryn, finder du en dejlig chia marmelade kun sødet med honning og naturligt frugtsukker, toppet med den lækrest hvide glasur.

Opskriften er udviklet af Sarah Agerkvist.

Det skal du bruge

Bund

  • 35 g mandelmel
  • 20 g havregryn/speltflager
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Lidt salt

Chia marmelade

  • 200 g hindbær fra frost
  • Halv citron, presset
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 dl. vand
  • 2 spsk. chiafrø

Glasur

  • 80 g æggehvide
  • 7 spsk. sødestof
  • 25 dråber vaniljeessens

Sådan gør du

Start med at lave chia marmeladen, da den skal køle, før du kan bruge den.

Chia marmelade:

  • Kom bær, citronsaft, honning, vaniljepulver og vand i en gryde og varm op ved middel varme, indtil bærerne er kog ud og kan moses (hvis du ikke ønsker “klumper” i din chia marmelade, så blend bærmassen).
  • Lad bærmassen afkøle, tilsæt chiafrøene og lad dem suge væsken til sig.
  • Stil på køl et par timer

Bunden:

  • Bland alle ingredienserne til bunden
  • Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir, i ca. 0,5 – 1 cm. højde.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter, eller til bunden er gylden.
  • Udstik dine bunde i den størrelse du ønsker, mens bunden stadig er varm
  • Lad bundene køle af, inden du smører chia marmelade på og samler

Glasur:

  • Pisk æggehviderne stive i  5 minutter og tilsæt skiftevis sødestof og vaniljeessens, mens du pisker.
  • Massen vil gradvis blive mere fast, luftig og stiv i det. Pisk indtil du kan vende bunden i vejret på skålen og glasuren ikke falder ud.
  • Fordel glasuren på dine snitter og pynt evt. med frysetørrede hindbær, gojibær eller lign.
0