Sommersalat med kidneybønne mix, hampefrø, bagt laks, feta og spidskål vendt i vinaigrette

Sommersalat med kidneybønne mix, hampefrø, bagt laks, feta og spidskål vendt i vinaigrette

Hjemmelavede salater er oftest det bedste tilbehør til lune sommeraftener med grillmad. Det er oplagt at blande både grøntsager og frugter sammen, hvilket gør, at salaten får forskellig konsistens samt smage. Bønnerne fungerer rigtig godt i samspil med laksen og de bagte cherrytomater.

Udviklet af: Emma Bisgaard

Antal

1 stor salat

Det skal du bruge

100g kidney bønnemix No. 3 fra Toftkær 2 små laksefileter (med/uden skind) 6 cherrytomater 1 romaine salat 1/4 del spidskål 1/4 del agurk 1 forårsløg 1 peber 5 små radiser 20 gram feta 2 spsk. hampefrø fra Toftkær 1 lille håndfuld ærteskud Vinaigrette efter behov

Sådan gør du

Sæt bønnemixet i blød natten over. Kog bønnemixet i NYT vand i 40 minutter, til de er bløde. Lad dem afkøle. Smuldr feta ovenpå, samt drys med hampefrø. Kom ærteskud ved siden af eller ovenpå. Hæld lidt vinaigrette ovenpå, efter behov. Server som tilbehør til aftensmad, eller spis den som selvstændig ret. Velbekomme! Kom krydderier og citron på laksen. Bag i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Skær cherrytomater i halve, og kom salt & peber på. Bag i ovn i cirka 8 minutter. Skær salat og spidskål i passende strimler. Fordel det i skålen/fadet. Skær agurk, forårsløg og peber i ønsket størrelse. Fordel ovenpå salaten. Skær radiser i skiver, og fordel ovenpå salaten.