Hjemmelavet studenterbrød med chia marmelade

Hjemmelavet studenterbrød med chia marmelade

 

Du behøver hverken kagerester eller en masse raffineret sukker.  Du kan nemt lave de lækreste studenterbrød af rene, sundere og gode ingredienser.

Opskriften er udviklet af Sarah Agerkvist.

Det skal du bruge

Bund

  • 35 g mandelmel
  • 20 g havregryn/speltflager
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Lidt salt

Chia marmelade

  • 200 g hindbær fra frost
  • Halv citron, presset
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 dl. vand
  • 2 spsk. chiafrø

Trøffelmasse

  • 1 dadelmasse med hasselnød eller rom
  • 5 tsk. chia marmelade
  • 1 tsk. kakao
  • 24 dråber rom essens

Glasur

  • 80 g æggehvide
  • 7 spsk. sødestof
  • 25 dråber vaniljeessens

Sådan gør du

Start med at lave chia marmeladen, da den skal køle, før du kan bruge den.

Chia marmelade:

  • Kom bær, citronsaft, honning, vaniljepulver og vand i en gryde og varm op ved middel varme, indtil bærerne er kog ud og kan moses (hvis du ikke ønsker “klumper” i din chia marmelade, så blend bærmassen).
  • Lad bærmassen afkøle, tilsæt chiafrøene og lad dem suge væsken til sig.
  • Stil på køl et par timer

Bunden:

  • Bland alle ingredienserne til bunden
  • Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir, i ca. 0,5 – 1 cm. højde.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter, eller til bunden er gylden.
  • Lad bunden køle af, inden du skærer ud i de ønskede stykker
  • Smør bunden med lidt chia marmelade

Trøffelmasse:

  • Blend alle ingredienser til en ensartet og lidt “klistret” masse (det tager tid, så vær tålmodig)
  • Smør trøffelmassen på bunden ovenpå chia marmeladen. Stil på køl til massen har sat sig.

Glasur:

  • Pisk æggehviderne stive i  5 minutter og tilsæt skiftevis sødestof og vaniljeessens, mens du pisker.
  • Massen vil gradvis blive mere fast, luftig og stiv i det. Pisk indtil du kan vende bunden i vejret på skålen og glasuren ikke falder ud.
  • Fordel glasuren på studenterbrødet og pynt med lidt gojibær, kakaonibs eller lignende.
0