Veggiebøffer med sennep & forkogte sorte bønner

Veggiebøffer med sennep & forkogte sorte bønner

Prøv disse lækre veggie-bøffer – de smager herligt og er gode alternativer til de velkendte hakkebøffer eller frikadeller.

Opskrift udvikler af: Josefine Jørgensen

Antal

ca. 15 bøffer

Det skal du bruge

1 pose Toftkær forkogte sorte bønner (220 g.) 1 æg 4 spsk. havregryn 3 tsk. dijonsennep 2 tsk. knust spidskommen Salt & peber

Sådan gør du

Start med at koge bønnerne i 10 minutter, skyl med rent vand og dræn dem så fuldstændigt for væske. Lad dem køle let af, før æg, sennep og krydderier tilsættes. Blend så hele molevitten med en stavblender og smag til, om der evt. skal tilsættes mere salt. Hæld havregryn i den ensartede masse og blend disse ind i "farsen". Lad den stå og sætte sig lidt i 10 minutters tid, før den steges som deller i rigeligt olie på en middelvarm pande. Sørg for at få dannet godt med skorpe, før dellerne vendes; de er lidt skrøbelige. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!

0