Veggiedeller

Veggiedeller

Veggiedeller med spiraliserede gulerødder, æbler og tahin dressing, kan hurtigt blive din favorit ret. Veggiedellerne der er lavet på kidneybønner er forholdsvis nemme at lave – og smager helt fantastisk.

Opskriften er udviklet af Josefine Jørgensen.

Det skal du bruge:

Veggiedeller:

  • 250 g udblødt og kogt kidneybønnemix (eller andre bønner/linser)
  • 50 g havregryn
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • lidt kværnet peber

Tahin dressing: 

  • 2 spsk. koldt vand
  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,5 spsk. kokossirup
  • salt og kværnet peber

Rødder og æbler:

  • 4 gulerødder
  • 2 æbler

Sådan gør du:

Veggiedeller:

  • Start med blende alle ingredienser undtagen havregryn og gærflager i en foodprocessor eller minihakker
  • Tilsæt gryn og gærflager og blend indtil ensartet
  • Form farsen til 15-17 veggiedeller
  • Steg på en pande med olie. Sørg for stege på alle sider

Rødder og æbler:

  • Kør æbler og gulerødder igennem en spiralizer (eller brug blot en kartoffelskræller) og put det hele i en serveringsskål.

Tahin dressing:

  • Rør tahin, kokossirup og citronsaft sammen i en skål
  • Tilsæt vandet skefuld for skefuld; det kan senere til servering være nødvendigt at tilsætte lidt ekstra, da den tykner let
  • Smag til med salt og peber
  • Hæld nu det meste af dressingen (gem gerne noget til servering) over gulerødder og æbler og kram dressingen ind i dem ved hjælp af hænderne
  • Pynt evt. med et par deller til sidst og servér så hele herligheden

Antal

15-17 stk.

0